Föregå med gott exempel!

Det är lätt att förmana, det är lätt att uppmana, men ack så svårt att själv följa dessa råd!

Vi har de senaste dagarna kunnat läsa om Ebba Bush och hennes festande, kramandes och dansande. Veckorna före har man raljerat över hur illa regeringen har skött den här pandemin, hur illa allt har misskötts. Ja klart att det ska man kanske säga som en del av oppositionen, men trots allt bör man kanske föregå med gott exempel och följa de restriktioner som finns. Framför allt när man förespråkar hårdare regler än de som allas vår Tegnell har förespråkat. 

Jag kan förstå att man ibland glömmer vad vi har kring oss, vad vi har att ta hänsyn till. Jag märker själv hur jag stundtals glömmer vad det är vi har att göra med, vad det är vi har att ta hänsyn till. Det svåra är också tycker jag att det är något i luften som vi ska ta hänsyn till. Det hade varit lättare om vi såg detta virus flyga i luften och såg röda och blå partiklar flyga runt. Men nu är det inte så, nu är det ett dolt virus som vi inte ser, vi märker inte ens när vi får det, först när vi blir dåliga som vi kommer ihåg att det är kring oss. 

Men, nu till det stora MEN om man som partiledare för ett parti, kanske man bör ta ett extra tänk och extra hänsyn till hur man handlar. Ebba borde tänkt en gång extra och kanske tagit avstånd från festandet. Vet många i min närmaste omgivning som är försiktiga och många som tänker både en och två gånger efter innan de ordnar fester, dop, bröllop, födelsedagsfester m.m. Det är många som avstår helt, det är många som är rädda och försiktiga, många som inte träffat sina vänner, släktingar och barn samt barnbarn p.g.a. den rådande pandemi.

Sen som om inte detta var illa att Ebba Bush är ute och festar en kväll, bara några dagar senare kan man nu läsa hur SD ledaren Jimmy Åkesson är ute och festar. Hur han väljer att också party, trots att han varit den av alla partiledare som varit hårdast i sin kritik mot våran stadsminister Stefan Löven, men även hur han varit kritisk mot Tegnell och krävt att han borde avgå, han har också varit en stor förespråkare för munskydd. Men jag såg då inte något munskydd på Jimmy när han i går fredag var ute på Stockholms gator och festade.

Jag säger inte att de inte ska få festa, dessa två partiledare, jag säger inte att det är fel att försöka leva ett så normalt liv som möjligt. Men när två av de mest kritiska och mest högljudda i sin kritik mot hanteringen av pandemin tycker jag att man ska fundera en extra gång innan man går ut i större folksamlingar. 

Nu hoppas jag att vi slipper höra kritik från dessa två när det gäller pandemin, om inte det är faktakritik, kritik som är befogad och relevant. Jag hoppas vi slipper se fler utspel om hur illa pandemin hanteras. Jag tror att alla som har ett ansvar gör sitt yttersta och sitt bästa för att begränsa smittan. Låt oss nu hoppas att vi kan klara hösten, vintern och så hoppas vi att vi har ett normalt liv till våren 2021. 

Dela det här inlägget: