Bild från pexels.com

Sluta spara

Det är lätt att säga att man ska spara. Region Skåne har valt att spara ett antal miljoner och har lagt sparkrav på vården. Trots att vi har en pandemi, som kräver mer vårt än någonsin tidigare. Sjukvården har behov att extra pengar, staten har också utlovat mer pengar till vården än någonsin tidigare. Trots detta väljer Region Skåne (som styrs av de borgliga partierna) att spara pengar.

Samma sak gäller kollektivtrafiken, vi uppmanas att undvika trängsel, vi uppmanas att åka kollektivs om det är lite folk på bussen eller tåget. Men jag ser hur beteendet har ändrats från mars månad. Jag bor vid stationen i Kävlinge, där har varit svårt att finna parkering under lång tid, sedan i mars månad har antalet bilar stadigt minskat och idag är det alltid lediga parkeringar på området. 

Att åka kollektiv är inte lätt heller, Kävlinge har numera inte någon förbindelse med tåg till Malmö 21:21 går sista tåget till Malmö och sista tåget från Malmö går 21:34. Efter detta har vi inte längre några tåg och vi kan inte vara ute en lördagskväll och gå på bio för att se en film och sedan ta tåget hem. Det går alltså inte ens en lördag, allt är tack vare de borgerliga partiernas sparkrav på kollektivtrafiken. 

Vart går gränsen för sparandet?

Sjukvården behöver pengar för att överleva och leverera bra tjänster och service till våra medborgare. 

Kollektivtrafiken behöver pengar för att leverera trafiktjänster till våra medborgare. 

Jag skulle lätt kunna betala både två och tre hundra kr mer per månad för bra sjukvård och bra kollektivtrafik. 

För alla er som konstant förespråkar skattesänkningar, tänk en gång extra innan ni skriker ut att skatten är för hög, att vi betalar för mycket i skatt och att vi inte får något över av vår lön.

Skattepengar ska givetvis användas på rätt sätt och ja, de används inte alltid optimalt idag. Men sluta spara på vård, skola och kollektivtrafiken. 

Dela det här inlägget: