En intressant tanke jag fick idag!

Sverigedemokraterna ropar och skriker om att de vill bygga folkhemmet igen och att de vill tillbaka till hur det var på 50 och 60 talet. De vill bygga det samhälle vi hade då! De andra borgerliga partierna skriker inte direkt om det. Men även Vänstern nämner det som något bra. 

Samtliga partier klagar på Socialdemokraterna och hur vi inte för vår egen politik. Men om vi nu tänker efter lite!

På 50 och 60 talet var det Socialdemokratisk regering, det var majoritet eller nästan egen majoritet under den här tiden, det var alltså Socialdemokraterna som styrde, det var vår politik som skapade det fantastiska landet som vi hade då? Det måste betyda att om Sverigedemokraterna ska uppnå detta, måste de driva Socialdemokratisk politik. Men varför ska man då rösta på en kopia? Originalet brukar vara bäst! 

Jag skulle vilja säga så här, låt er inte luras av SD och deras prat om att de vill återgå till folkhemmet och till den tid som var. De vill de inte. De vill ha makt, de vill styra med hemska metoder och de vill nedmontera vår demokrati. Du som tror och du som lyssnar på vad SD säger och tycker det låter bra. Tänk efter både en och två gånger på vad de säger, men läs också om vad som står i deras partiprogram, titta på hur de röstar i olika frågor. 

  • De är inte för bättre arbetsmiljö, de vill få bort skyddsombuden!
  • De är inte för fackförbund, arbetarnas enda organisation som står upp för den enskilde arbetaren. 
  • De är inte för bättre arbetsförhållande inom vården, de vill privatisera om möjligt.
  • De är inte för att pensionärer ska få det bättre, de har röstat ned ett antal förslag. 

Men de övriga borgerliga partierna då, ja ska man titta historiskt så står de absolut inte på arbetarens sida, hade de fått bestämma genom åren, då hade du inte haft din sommarsemester, du hade inte haft möjlighet till sjukpenning, mammaledighet, du som arbetare hade inte haft rätt att studera. 

Många av de saker vi idag tar som självklarhet med semester, åtta timmars arbetsdag, föräldraledighet, rätten att studera och många andra saker, det är Socialdemokraterna som drivit igenom. Men det har varit när vi haft majoritet och kunnat genomföra Socialdemokratisk politik. Men om vi inte får DIN röst, då blir det svårt att genomföra förbättringar. 

Så nästa gång du ska rösta, tänk dig noga för. Vad är det du röstar för? Vill du ha förändring, vill du få det bättre, är du arbetare? Ja då ska du lägga din röst på Socialdemokraterna. Men läs på innan du går och röstar. Ta reda på vad som verkligen gynnar dig, jag är övertygad att du som arbetare gynnas av att lägga en röst på Socialdemokraterna. Betydligt mer än om du lägger en röst på de borgerliga partierna.  

Dela det här inlägget: