Politiskt och fackligt aktiv sedan 2018


Kontakt


Socialdemokrat

  • Partiföreträdare
  • Ordförande för Kävlinge Arbetarekommun

Fackligt

  • Tidigare Facklig ledare
  • Tidigare Handelsombud
  • Tidigare Skyddsombud

Ingvar Willexberg

Jag är politiskt aktiv i Kävlinge Kommun. Trots att mitt intresse för politiken inte alltid har varit livslångt, bestämde jag mig år 2018 för att göra en skillnad. Under de senaste fyra åren har jag funderat på att engagera mig politiskt, men samtidigt känt att jag inte riktigt visste vad jag själv stod för och vad jag verkligen tyckte.

Efter att ha läst på om de olika partiernas ståndpunkter, värderingar och grundfilosofi blev mitt beslut inte lättare. Jag ville plocka det bästa från varje parti och skapa mitt eget politiska synsätt. Det fanns något i varje parti som tilltalade mig och jag insåg att jag behövde gräva djupare för att verkligen förstå vad partierna stod för innan jag kunde bestämma mig för vilket parti jag skulle välja.

Jag växte upp på landet och Centerpartiet var ett naturligt val i min familj när jag var liten. Vår livssituation förändrades och så även samhället. Vi diskuterade sällan politik hemma och jag vet inte vad mina föräldrar röstade på. Men jag själv har varit lite osäker i min röstning. Jag har alltid röstat i alla val, men har inte varit konsekvent utan har växlat mellan att rösta på Moderaterna och Miljöpartiet. De senaste två valen har min röst dock hamnat på Socialdemokraterna. I regionvalen har jag alltid röstat på Socialdemokraterna på grund av deras sjukvårdspolitik, och även i kommunvalen har jag alltid röstat på dem. Det är på riksnivå jag har varierat min röstning.

När jag flyttade tillbaka till Kävlinge år 2018 och såg att allt fler extremt högerorienterade åsikter blev alltmer framträdande, bestämde jag mig för att bli politiskt aktiv. För mig finns det inget annat parti än Socialdemokraterna idag. För mig är det självklart hur allt hänger ihop och varför jag bör rösta på dem.

Jag startade iPolitiken.se eftersom jag vill ha en plattform där jag kan uttrycka mina åsikter och vad jag personligen tycker. Det är inte alltid mina åsikter överensstämmer med partiet, men på den här sidan är det mina högst personliga åsikter som jag delar med mig av.

Välkommen till min sida för att läsa mer om mina politiska åsikter. Du är också välkommen att höra av dig om du har synpunkter. Jag tar gärna emot både kritik och beröm, men endast i form av konstruktiv kommunikation.