Bild från pexels.com

Lagens långa arm?

Det skriks från SD, M och KD om hårdare straff, om hur illa det är med alla brott som begås i Sverige och att det är invandrare som står för merparten av dessa lagbrott, men sen kan man idag läsa på SVT Text (se bilden) om hur högt uppsatta personer inom dessa partier är misstänkt för mord, misstänkt för utnyttjande av barn och dömd för förtal. Dessa personer kan alltså haft svårt att följa den lag som idag finns, och så kräver de trots allt hårdare straff och de vill vara med och styra detta land. Hur ska det då sluta? Jag blir både rädd och orolig att personer som sitter i vår riksdag inte kan respektera den nuvarande lagen. 

För mig är det självklart att man som förtroendevald väljer att följa de lagar och regler som finns i Sverige, i vårt land som vi alla är med i och bygger framtiden för. Inte ska man då bryta mot lagar och inte ska man då som förtroendevald missbruka sin ställning. Nej för mig här det en hederssak att följa svensk lag. 

Det är knappt ett år kvar till valet 2022, då måste vi alla ta och fundera på vilket samhälle vill vi ha, ett samhälle som styrs av de som inte respekterar svensk lag eller ett samhälle av människor som faktiskt försöker göra det bättre för oss alla. 

Jag vill leva i ett samhälle där vi respekterar varandra, där vi kan leva tillsammans. Jag hoppas att du är med och stöttar mitt val och jag vet att vi är många som vill leva i ett samhälle med öppenhet, frihet och jämlikhet. Ett samhälle där vi respekterar svensk lag och där vi respekterar allas lika värden. Jag är Socialdemokrat för att jag tror på vårt parti och på vår ideologi. Ett samhälle för alla tillsammans!  

      

Dela det här inlägget: